dissabte, 10 de novembre del 2018

ANIVERSARIS TEMÀTICA DETECTIUS.

Com tots els cursos, he preparat el material que utilitzem per a celebrar els aniversaris relacionat amb la temàtica de detectius, que és el nom de la nostra classe aquest curs de E.I. 5 anys.
Per a elles i ells, el seu aniversari és una ocasió molt especial, busquen al calendari de l'aula quin dia és, compten els dies que falten, pregunten continuament quan arriba el seu.......  Per eixe motiu, em sembla important celebrar els aniversaris a classe. Procure que a la vida de  l'aula, l'aspecte emocional estiga molt present i intente crear en ella un clima socioafectiu motivador, és per això que m'agrada sempre fer els materials de les rutines acordes amb la temàtica de la classe i crear situacions d'aprenentatge que els sorprenguen i motiven a voler vindre a la seua escola. El procés d'ensenyament-aprenentatge és molt més efectiu, al menys així ho he comprovat jo, en les diferents experiències que he anat planificant al llarg de la meua vida de mestra.

Els aniversaris, em donen peu a treballar:
- L'evolució dels seus dibuixos a partir del llibre que fan els companys al xiquet xiqueta que celebra. 
- Desde els 3 anys treballem les matemàtiques a l'hora de repartir els gots i les servilletes, fent primer una associació d'un element a un xiquet, o més endavant quan ja agafen les servilletes o els gots en funció dels membres dels equips. 
- Treballem també l'autocontrol i el respecte ja que t@ts saben que no podem començar fins que t@ts tinguen el suc i la coca a la taula. 
- Els fa plantejar-se el pas del temps ja que tenim desde els 3 anys les tortaes dels aniversaris, la de 2 ciris, la de 3, la de 4, la de 5 i la de 6 ciris. He escoltat els seua comentaris parlant de quan la seua foto estava a la tortà de 3 anys i anaven a la classe del Cuquet Pepet.


Les pautes per a les famílies són clares: Coca morena, boba o de llauna, com vullgau dir-li, de xocolate, suc o batut i un paquet de servilletes. No es poden portar llepolies ni  "regalets", tampoc  repartir notetes per a celebrar-lo fora del cole.

Prepare una noteta per a casa recordant a les famílies que eixe dia no han de portar esmorzar, una corona per al cumpleanyero/a, que retalla i el llibret amb una portada que completa el o la que celebra i la fulla per als dibuixos dels amics.

Vos deixe ja les plantilles que utilitzarem aquest curs per als aniversaris. Posarem la foto del xiquet o xiqueta al detectiu de les plantilles.




I..... ací vos deixe els últims aniversaris celebrats a la classe dels detectius : Nisrin,  Ylenia i Assía  que ja tenen 5 anys.

Fins ací l'entrada de hui !!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Encantanda de que comentes.

EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe