dissabte, 27 de febrer del 2021

PROVOCACIÓ/PAISATGE LÚDIC DE L'HIVERN

 Amb un poc de retard ja que aquesta provocació/paisatge lúdic  el vaig muntar en gener, vos conte com vaig preparar l'aula per a donar resposta a la necessitat que vaig detectar a l'aula a partir del temporal de neu que tinguérem.  

Com podia simular un paisatge nevat? com aconseguir sorprende'ls, que els agradara i que al mateix temps quedara una estètica respectuosa ? Quins elements incorporar per a que al mateix temps treballarem conceptes relacionats amb l'hivern? Quins elements incorporar per a estimular l'observació, la manipulació i la investigació?



Com podeu vore vaig omplir l'aula de paper triturat, superfàcil d'aconseguir si conegueu alguna persona que treballe en una assessoria. Per a fer transvarses i manipular les safates de color blau, un dels colors treballat a l'aula en diferents intensitats.

Si es fixeu a la dreta de la imatge també hi ha un gran coixí baix les taules per a que tinguen un espai des de el que observar amb un altra perspectiva o aïllar-se en cas de necessitar-ho.



En aquestes dos taules vaig posar unes propostes més tranquil.les per a donar resposta a les diferents necessitats. Podien fer series amb els diferents elements o combinar-los per a fer les seues pròpies composicions a partir de la que jo presentava.


Tinc unes quantes tires de fil de pescar travessades a l'aula i en aquesta ocasió vaig penjar unes tires de "celo" ample amb trossos de paper triturat simulant la neu caient.

Quan entraren a l'aula, els llums estaven apagades i sols teníem la il.luminació de la pdi on estava projectant-se un paisatge nevat acompanyant les imatges amb música.

Ací podeu vore l'entrada a l'aula


Va ser una experiència molt enriquidora per a elles i ells on pogueren explorar amb el seu cos amb els diferents elements, experimentar moltes sensacions, investigar i observar els comportaments dels elements amb les seues accions i de segur que moltes més descobertes que jo no puc descriure.

Si teniu qualsevol pregunta en comentaris les podeu deixar.

Aniré pujant més experiències que hem anat desenvolupant a l'aula del....




EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe