dijous, 30 de juliol del 2020

PREPARANT EL CURS 2020-2021 LA CLASSE DEL CUQUET PEPET 3 ANYS.

Seguint amb les instruccions d'inici de curs 2020-2021 que venen recollides en la resolució del 17 de juliol intentarem organitzar la tornada al cole.

 Tornem amb les piles carregades, amb molta energia i ganes de veure les caretes dels xiquets i xiquetes que comencen la nova aventura educativa a LA CLASSE DEL CUQUET PEPET, intentaré fer un periode d'acollida respectuos amb les seues necessitats, vigilant al mateix temps el compliment de les mesures santaries com a conseqüència del COVID-19.

 Estic preparant l'espai que de moment és aquest.





 Comence una nova etapa, amb canvis importants respecte al concepte d'infància que he anat reflexionat des de fa uns quants anys, l'espai físic ha d'acompanyar aquest procés de reflexió i aquesta nova mirada cap a l'infant. Ja vos mostraré com queda.


Tinc moltes inquetuts que aniré mostrant-vos durant aquest curs, de moment les activitats formatives realitzades amb el CEFIRE d'infantil i altres entitats que han estat productives:

  • Curs de programació organitzat pel CEFIRE d'infantil Programant des d'un marc inclussiu. Amb estratègies per a desenvolupar les programacions d'aula i creació de recursos.
  • Webex organitzada pel CEFIRE d'infantil on representants de les escoles infantis de Pamplona ens han mostrat la manera de funcionar: d'organització de les escoles infantils de primer cicle de Pamplona.
  • Congres de Montessori Canela amb diferents representant de la metodologia Montessori.
  • Congres d'educació viva i activa realtzat per l'associació CAIEV. Jordi Mateu
  • Curs de matemàtiques manipulatives amb Malena Martí del blog Aprendiendo matemáticas.
  • Webinar amb Tamara Chuvarosky: Claves para ensenyar a leer i escribir.
  • Curs del CEFIRE fer un vídeo des de zero.
  • Seminari de treball amb Priscila Vela autora del llibre Piezas sueltas.
  • Curs del CEFIRE d'infantil: Organització de les escoles del segon cicle d'infantil. Ens han presentat les pautes d'actuació de diferents directors i directores de centres de la Comunitat, també aspectes del dia dia de diferents centres a l'hora de treballar a les aules, metodologia, recursos, materials, avaluació, documentació i com reformular per a donar resposta davant la situació del COVID-19.
  • El que estic fent en l'actualitat des de CREATECTURA: curso sobre les bases del proyecto createctura. M'ha endinsat en un mon creatiu amb el que estic encantada, a més a més del concepte d'infància del que parteix i el respecte per les necessitat individuals.

Moltes d'aquestes formacions encara les tinc actives i al llarg del curs aniré completant-les, sobre tot les que son a partir de webinarns.

 

Segur que alguna coseta quedarà després de tota aquesta formació !!!

 

De moment pensanr i repensant la disposició del mobiliari per a treure partit de l'espai com a tercer mestre.

 

Salutacions a t@ts i bon estiu des de la classe del Cuquet Pepet.


EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe