diumenge, 1 de novembre del 2020

CANVI DE MIRADA.

 El canvi de mirada no ha d'implicar forçosament canvi de mobiliari, és un canvi que es fa des de dins, és un canvi que té com a pilar fonamental el concepte que tenim dels xiquets i xiquetes. Son essers competents i actius que necessiten desenvolupar-se de manera integral donant resposta a totes les seues necessitats de moviment, exploració, manipulació, relació i comunicació entre ells. 

El curriculum d'infantil recollit al decret 38/2008 del 28 de març així ho diu quan parla del desenvolupament integral de les xiquetes i xiquets.

El que passa, a la meua manera de veure, és que sempre s'està preparant als xiquets i xiquetes per al moment que ve, sense deixar-los viure el present. És el moment del joc, de l'exploració, de la fonamentació de les bases psicològiques que conformaran la seua personalitat i és un aspecte molt important a treballar a les aules. Que gestionen les seues emocions deixant-los viure-les, acompanyar els conflictes que tenen facilitant eines per a aconseguir autonomia també en aquest aspecte. 

La figura de la mestr@ passa a ser una figura que acompanya sense jutjar influenciada per els seus sentiments, que descriu el que veu sense emetre judicis de valor, el molt bé, ha d'anar a poc a poc desapareguent del nostre vocabulari i hem d'aprendre a descriure allò que ens mostren sense condicionar la seua espontaneitat i creativitat. No volem xiquetes i xiquets que actuen per a agradar-nos, volem xiquetes i xiquets autòmons i amb criteri.

L'espai preparat amb cura ajuda però no és el més important. 

dit açò vos presente una visió global de l'aula que he preparat per a aquest curs i espere que vos agrade.





Espais per a viure'ls i moures !!!


LA NOSTRA CLASSE.

 Tinc el blog un poc abandonat, la veritat és que els canvis sempre son costosos i vaig fent a poc a poc. Vos deixe algunes imatges de com estem treballant actualment.

Tenim l'espai de construccions al que he incorporat materials més naturals.


També tenim una espai sensorial amb materials que anem canviant, vaig començar amb plastilina i ara he incorporat plomes i petxines.


En un altra sessió treballarem amb espuma d'afaitar i peces de pasta.
A l'assamblea estem presentant les caixes de l'estiu, una activitat per a afavorir el llenguatge oral i al mateix temps en funció del que hi ha  a la caixa ens permet treballar altres continguts.



   









Hem fet les nostres creacions artístiques, una d'elles va començar amb ceres i tapons.


Que després l'ampliàrem amb estampació amb pintura.
Els va servir a molts d'ells i elles per a experimentar un poc més amb el seu cos.



Tenim diferents provocacions a l'aula per a estimular els sentits.

I afavorir la concentració.


Però això no vol dir que sempre estan tranquilets !! Jajaja, amb la necessitat de moviment tant important que tenen es pasen molts moments en dança.

O construint amagatalls.



També hem celebrat aniversaris però ho contaré en un altra entrada. És tot de moment.











EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe