dissabte, 23 de juny de 2018

INVESTIGUEM LES AMIGUES DE LA PAPALLONA LITA: PROJECTE LES PAPALLONES: QUÉ TENEN AL CAP ?.

Continuant amb el projecte les papallones..... intentaré posar-me al dia perque no he tingut temps d'anar actualitzant el traball fet a l'aula.... així que a vore si ho aconsegueixsc !!!
Em treballat amb profunditat cada pas del cos de la papallona: els ulls, les  antenes, l'espiritrompa.

La fitxa que els vaig preparar la ferem en diferents  sessions ja que cada vegada treballe amb un equip, era una fitxa llibret.

La base de la fitxa té la imatge central del cap i els rectangles on apeguen la informació.

Com podeu veure, treballem la fitxa per equips, aquets són les fades i els donyets preparant la fitxa.

 Treballem el plegat de la fulla per a fer el mini llibret que explica cada part del cap de la papallona.
També el retallar.
I així completem la fitxa que té la informació que s'obri a mesura que la volem consultar.

Ací teniu les parts de la fitxa. Aquesta han de retallar i plegar de manera que el text queda amagat i al obrir les solapes apareixen les imatges. tenem fotos relacionades amb el ulls i al mig el text amb la informació.  El mateix amb l'explicació de l'espiritrompa. L'escriptura la treballem completant les paraules que falten: ulls  i  boca.
 En aquesta part de la fitxa han de plegar primer als costats i després dalt i baix i recull tota la informació de les antenes i ens dona peu a parlar de les papallones nocturnes. Ací escriuen el número 2 i la paraula nas.
Vos deixe a un altre equip treballant i també als que estan fent altres activitats relacionades amb les papallones.
Com ja sabreu, teniem a la classe les papallones de la seda que ens han donat peu a fer molta observació en viu i en dirècte !!!!
Ací els teniu observant la crisalide que donarà pas a la nostra papallona de la seda.Continuaré pujant informació i activitats relacionades amb el projecte.... encara queda prou, jajaja.

Després de la faena descansem i aprofitem per a esmorzar !!!


2 comentaris:

 1. Hola Carmen,
  m'encanta el projecte de les papallones que has fet amb els teus alumnes! Jo aquest curs vinent tindré els nens i nenes de 4 anys i, tinc pensat que un dels projectes que durem a terme és el del nom de la classe i, som la classe de les PAPALLONES!
  No em podries passar les fitxes tant xules que has realitzat amb els teus alumnes?? Les trobo perfectes!
  Et deixo el meu correu per si me les poguéssis passar.
  Moltes gràcies per compartir aquesta feinassa que vareu fer.
  susana31@gmail.com

  ResponElimina
 2. Susana, acabe de vore ara mateix el teu comentari que enviares en AGOST !!!! Ho senc molt. El material el tens a les diferents entrades que porten l'etiqueta de projecte les papallones o Projecte Papallona Lita i la muntanya màgica. Les tinc desperdigades per ací i per allà en funció del que anavem fent. Si necessites alguna cosa més concreta fes-m'ho saber i procure que t'arribe. El meu correu és infantilcastell@gmail.com

  ResponElimina

Encantanda de que comentes.

EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe