dimecres, 9 de maig del 2018

INVESTIQUEM A LES AMIGUES DE LA PAPALLONA LITA: PROJECTE LES PAPALLONES: COMENCEM AMB CUCS DE SEDA.

No sé si recordareu que pel mes de febrer, mentres estavem preparant la disfressa de papallona Lita, començaren a eixir de l'ou els primers cucs de seda, exactament el 16  de febrer...... eren els ous que teniem guardats desde els curs passat!!!!

 

Per aquells dies estavem treballant el projecte dels pollets però teniem que donar-li l'importancia que es mereixia aquell esdeveniment tan important !!

Els vaig preparar un codi secret per a desxifrar que......
............penjarem a la pizarra i en xicotet grup anaven desxifrant. Vaig aprofitar una de  les visites de les famílies les vesprades de jocs per a introduirla fitxa.


 
La resta d'alumnes que faltaven per fer-la, la feren al dia següent.
Mentrestant els que ja tenien la fitxa feta jugaven de forma autònoma diferents activitats o amb els jocs treballats amb les famílies el dia anterior.
Per a finalitzar, el missatge el completaven  amb una foto de la primera eruga de la seda.
El missatge deia: 
Ferem una observació de les erugues de a seda  i recordarem el projectet dels cucs de seda del curs passat, quan erem el CUQUET  PEPET.



 Els alimentarem amb moltes fulles de morera i anaren fent-se grans.
 I nosaltres seguíem observant-los.
 Cada dia al entrar a classe hi havia algú que obria la caixa i mirava com estaven.


 I anaven creixent i creixent...

En les vacances de pasqua vam preguntar a les famílies qui volia emportar-se cucs a casa. Ferem una nota pero no tinc foto. Vam escriure a la pissarra entre tots la nostra nota: PER  A  EMPORTAR-ME  CUCS A CASA HE DE PORTAR  UNA  CAIXA.

A la tornada de vacances, els cucs de seda estaven super grans, alguns havien fet capoll i tot !!!






A aquestes altures ja havíem arribat al mes d'abril !!!!
I ens endinsarem de ple amb el projecte les papallones comparant les diferències entre erugues. Els vídeos són espectaculars, mostren unes erugues "superxules" però, prepareu-los perque algunes fan realment por !! Jajaja.


Ja teniem clar que la nostra papallona Lita no era una papallona de la seda perque venia d'altre tipus d'erugues.  Seguirem contant-vos perque hi ha molta cosa!!! jajaja.


ENTRE DOS MILLOR !!!!

Hem començat a treballar les sumes, encara que hem fet moltes activitats utilitzant objectes i  els dits, hem jugat a joc que ens deien els objectes que teniem que agafar, en aquesta ocasió he preparat un joc de sumar marietes que reprodueixen l'algoritme de la suma en horitzontal.

He presentat el joc a l'estora i hem practicat fent algunes sumes, després ho hem fet per parelles, fomentant l'aprenentage cooperatiu i afavorint les reflexions compartides.



Com podeu vore a les fotos estaven d'allò més concentrats !!!




El que més m'ha agradat he estat l'intercanvi de comentaris entre elles i ells, explicant-se uns a altres com ho feien !!!

Vos deixe el model per si el voleu utilitzar.


Estem treballant el projecte la papallona...... espere tindré temps i anar penjant alguna cosa per que està quedant molt be, jajaja.


EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe