divendres, 2 de març del 2018

UNA INCUBADORA A CLASSE: PROJECTE ELS POLLETS EN VIU I EN DIRÈCTE !!!

La setmana passada, el dilluns, tinguerem una visita molt especial, el pare de Diego ens va fer un superregal: la possibilitat de veure en viu i en dirècte com els pollets eixien de l'ou !!!
Ens va portar una incubadora amb 22 ous de gallines variades, ho sabem perque cada ou tenia escrit amb llapis les inicials de la raza de la que venien.

Ens va explicar que els ous tenien que estar a una temperatura sobre 37º i amb humitat, per això l'incubadora porta una botella amb aigua conectada que li aporta eixa humitat que necessiten els ous.
També ens va contar que els pollets tarden 21 dies en eixir i ho posarem a la nostra pissarra per a que no se'ns oblidara. Així com les lletres SB que volien dir Blanca Sedosa que era la raza de la majoria dels ous.

Ens va contar un fum de coses: que menjaven les gallines, on estaven les seues, cóm eren... va contestar a totes les preguntes que li feiem.
També ens va portar un llibre que explicava moltes coses sobre l'ou que tenim en classe i repassem quan tenim ganes de saber alguna cosa.

Un altra cosa curiosa va ser quan apagarem totes les llums, traguerem un ou de l'incubadora i el mirarem amb una llanterna.

Vegerem com es menejava el pollet dins de l'ou, bo, encara no era un pollet del tot però prompte ho seria !!!

Vegerem també algunes fotos de les gallines de la raza Blanca Sedosa quan són grans. Jo hem vaig quedar al.lucinada....mai havia vist aquest tipus de gallines !!!



Després de la visita decidirem que voliem saber més coses dels pollets i sobre tot de com es formaven dins de l'ou. Vaig fer una búsqueda a Youtube..... allí hi ha de tot...jajaja...  Hem vist aquestos dos.


Ferem aquesta fitxa.


Retallaren amb molta cura per a no perdre els números !!! Ens va ajudar a repasar els números fins al 21 i a saber qué passaria dins dels nostres ous.

Encara que la primera que fitxa que ferem va ser aquesta.


També treballarem aquesta seqüència que retallarem ordenarem i després pintarem amb retolador i tempera. Ens va quedar rebé !!
Ací teniu la plantilla.

Mentres tant els nostres ous anaven avant !!! El  dimecres es va trencar el primer ou.
A partir d'ahí anaren a la carrera.

Tinguerem que llevar els ous que anaven trencant-se per a tindre més espai.



El dijous observarem els primers pollets.





El divendres ens va tornar a visitar Diego i ......els tinguerem ben a prop!!!


I els pollets i els ous que quedaven tornaren a casa de Diego.
Aquesta setmana els hem tingut altra vegada a la classe, ara en una gabia, hem fet més activitats que vos contaré en una propera entrada.
Espere que vos haja agradat tant com a nosaltres !!!!  Però em sembla que això serà impossible.


EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe