divendres, 9 de febrer del 2018

HEM COMENÇAT EL PRÉSTEC DEL CAP DE SETMANA.

Aquest segon trimestre han començat a emportar-se un conte per a llegir en casa el cap de setmana, de moment la lectura la fan les famílies, encara que ja hi ha qui està soltant-se. 

Els contes del préstec són unicament per a eixa activitat i no els utilitzem en cap altra, no són contes que estan a la biblioteca d'aula, aquest fet ho fa més motivador per a elles i ells.

Aquest curs he preparat un carnet de lector en el que apegarem un gomet per cada conte que llegiran. En funció de la quantitat de contes llegits, cada 5 contes tenim un nou carnet, actualment estan en el nivell ou, pasarem a eruga, crisàlide i al final papallona.




Els pasos que seguim per a fer el préstec són:

-Posem els contes a la vista de totes i tots i va triant el que més els agrada, els podem escampar a l'estora o damunt d'una taula. Ho fem seguint diferents criteris en funció del moment del dia que comencem l'activitat, intente fer-ho així per a que no trien sempre primer els que acaben la tasca de classe. Pot ser els que acaben d'esmorzar, els que van acabant d'arreplegar els racons de joc. 

-Trien el conte que més els agrada i anoten el número que té, al llistat per equips que he fet per a aquest proposit.


El primer dia ho ferem tots junts a l'estora per a que vegeren el procediment, de moment ho fan estiguent jo pendent fins que ho fem unes quantes vegades més. Després ja ho faran elles i ells sols encara que jo supervise després si els números estan ben anotats.

-Una vegada han anotat el número de conte, posen a la carpeta la fitxa del préstec i el conte.


Vos deixe el model que estem utilitzant ara.
En casa han de llegir el conte en companyia d'un familiar i han de copiar el titol, escriure el número de conte i fer un dibuix del protagonista del conte.

Quan arriben després del cap de setmana, tots junt a l'estora, els faig alguna pregunta sobre el conte sense revelar tot el contingut, deixant preguntes sense resposta per a crear interés per agafar-lo de cara a altres xiquets i xiquetes.

Ja vos mostraré els resultats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Encantanda de que comentes.

EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe