diumenge, 12 de novembre del 2017

JA SABEM QUÍ HA ARRIBAT A LA MUNTANYA MÀGICA !!!

Vos deixe les respostes de la classe de la Papallona Lita al repte de trobar a l'animal misterios que té a tots els habitants de la muntanya màgica un poc preocupats.

La veritat és que per a facilitar la resposta vaig donar algunes pistes a les famílies, que era un animalet que a la tardor arreplega menjar, que viu a la muntanya..... jo vos recomane que si ho poseu en pràctica no digau res perque després em vaig donar conter que l'activitat ens permetia parlar d'altres animals i haguera resultat més enriquidora. Sophie i Marc ens portaren un animalet del que no sabiem res i ara coneguem.



Totes i tots estaven molt contents amb les seues aportacions.


I com els habitants de la muntanya màgica també estaven molt contents i gràcies a la nostra informació ja no tenien por, seguiren les empemtes fins a un raconet de la muntanya i ens han enviat aço !!!!

Hem començat a investigar als esquirols, ho volem saber tot d'ells !!!


EL JOC DE LA SORPRESA.

Hem  iniciat aquest curs una activitat que conec desde fa molt de temps i sempre havia tingut ganes de posar en pràctica, "el joc de la sorpresa". Supose que molta gent ja el coneix però per a qui no sapiga qué és, vos conte. 

Han de portar en un paquet o uns bosseta opaca, amb el nom fora, un objecte que ells i elles seleccionen. Partint de les preguntes que fan els companys, intentem endivinar de qué és tracta.

És una activitat que dona molt de joc ja que ens permet treballar l'expresió oral, la formulació de preguntes, la sintesí, que la fem nosaltres al principi quan anem recordant tota la informació que anem recollint, els conceptes matemàtics quan, escribin el nom de la sorpresa i baix de cada lletra escribin el número per a contar quantes lletres té, la comparació de paraules més llargues i més curtes. De segur que moltes més que ara no em venen al cap.

L'activitat la fem normalment una vesprada a la setmana, això no vol dir que davant de qualsevol imprevist...... la fotocopiadora no funciona, per exemple que sol passar alguna vegada, recurrim a ella. Sols necessitem un full en blanc.

Ens posem a l'estora i el xiquet o xiqueta que porta la sorpresa va contestan a les preguntes. De quin color és ? on l'has comprat? és per a jugar? Té números?. En un principi totes les preguntes estan ben fetes, totes valen....hem d'afavorir la participació.  A mesura que anem jugant més vegades ells mateixa van regulant les preguntes. Desp´res les preguntes ja seran més concretes, és de color roig, té diferents colors?, passem a preguntes que sols es poden contestar amb SI o NO.

Aquest es l'objecte que ens va portar Moisés.

Vaig tindre que ajudar un poc ..... era prou complicat, jajaja.Però el que realment importa és realitzar tots els passos de l'activitat.

Una vegada han endivinat l'objecte, amb un full escribim:
Dalt a l'esquerra el nostre nom, baix el nom de qui ha portat la sorpressa i al mig del full fem el dibuix i copiem el nom de l'objecte.

Ací teniu els resultats.






Són artistes de veritat !!!!!

EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe