divendres, 13 d’octubre del 2017

AQUEST CURS SÓM LA CLASSE DE LA PAPALLONA LITA.

Sembla que el nom de la classe ha estat l'evolució natural del cicle de vida. Ho dic perque el curs passat erem la classe del cuquet Pepet i treballarem el cicle del cuc de seda, ara sóm la classe de la papalona Lita però el nom ha estat triat per ells i elles. Encara que la votació va estar renyida i per poc no hem segut la classe dels Barrufets. 
 En un altra sessió decidirem el nom de la nostra papallona. El curs passat treballàrem una poesia sobre una papallona que li deien Lita, per això va ser el nom més votat.
Una vegada que ja teniem clar el nom de la classe i el de la nostra papallona, tocava fer els equips, vaig inventar una història partint de la bruixeta Roseta, ella i el mag Raspayú acompanyaren al cuquet Pepet el curs passat en totes les seues aventures.
Com Roseta és una desinquieta, no para anumt i avall amb la seua granera voladora, un dia fent una voltereta li va caure de la seua butxajaca el seu saquet de pols màgica i van començar a passar coses molt màgiques al bosc, van apareixer un fum de personatges. Monstres i ogres, Barrufets, fades i donyets, bruixes i bruixots, unicornis, dracs, a més dels animalets que de normal ja viuen al bosc. 
La pols màgica també va caure damunt d'un capoll. D'allí va eixir la nostra papallona Lita, que també té poders màgics.

He fet una presentació de Power Point per a contar la història però no la puc pujar perque m'ho modifica tot. Vos deixe un vídeo fet a partir de la presentació.

Mireu que caretes escoltant el conte i mirant la presentació.



Per a triar en quin equip volien estar, vaig imprimir els personatges del conte i els vaig posar en taules diferents, anaren sentant-se a la taula dels personatges que més els agradaven.






 Vaig tindre que fer una reestructuració de grups, jajaja, era precis sols podiem tindren 4. Els vaig dir que els montres i els ogres m'havien enviat un missatge diguent-me que no volien que ferem un equip amb ells, que vindrien a fer-nos visites però que ells volien estar tranquils als seu castell, jajaja.
I tornaren a triar ara posant el seu nom a la PDI. Els equips són: Dracs, Unicornis, Fades i Donyets i Bruixes i Bruixots.

Silvia Caselles, una mamà del cole de la classe de 5 anys, sempre disposada per a tot el que li demanem, ens va fer aquesta papallona tan requetepreciosa !!!!
Després triàrem de quin color voliem el nom de la Papallona Lita al racó de passar llista.

Plastificar i retallar ...... a casa.
Horror.... no he fet cap foto amb el nom posat, titelles 9 d'Octubre, corones, banderoles per al passadis, mocadorada....... he estat molt ocupada. Faré una i la penjaré perque ens ha quedat molt requetebé !!!!! 

Tot aquest procés ens ha costat moltes sessions en les que hem anat fent a poc a poc...... m'agrada que la classe vaja omplint-se amb la complicitat d'elles i d'ells.  Al cap i a la fi, és la seua classe.

EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe