dissabte, 7 d’octubre del 2017

JOCS PER AL RACÓ DE MATE: PEDRES I CAMIONS, CARTES D'UNICORNIS.

Vos presente dos nous materials per al nostre racó de mates.

El camió per a carregar pedres. He preparat les targetetes amb les quantitats i també amb els nombres. Jo l'he fotocopiat en A3. Les pedres les he agarrat de la platja de Xàbia, les podeu comprar també a "la botiga dels xinos", hi ha de tot !!! jajaja.


El presentaré parlant de com podem ajudar a la papallona Lita, a transportar les pedres que necessita per a fer la font del seu pais encantat. Ara si que he de fer una entrada contant-vos com hem organitzat la nostra classe aquest curs i com hem triat el mon de la classe. Jajaja.

L'altre joc que he preparat són unes cartes dels unicornis per a emparellar segons la quantitat. El tema és els unicornis per què és un dels nostres equips a la classe.









Les imatges són de edu-clips.com


TRADICIONS VALENCIANES QUE CELEBREM AL COLE : La MOCADORÀ. 9 D'OCTUBRE.

Dimecres per la vesprada va vindre Merche del forn de Sales de Corbera, acompanyada per la seua filla Mercé que es va quedar d'ajudanta, i ens va explicar com fer les figuretes de massapà. Ens va portar 3 kilos de massapà ens va contar com estava fet i també que el nostre massapà era una recepta diferent per a no tindre que coure'l al forn. Va substituir l'ou per l'almibar.
Els ingredients: ametlla  molta, sucre i aigua.  Una recepta que podeu trobar al blog ESBIETA, si voleu saber la tradicional que porta clara d'ou i s'ha de coure la podeu trobar al blog  SUCREART.
Ara vos conte tot el que ferem per a arribar a la nostra MOCADORÀ.
En primer lloc prepararem l'espai, marcarem en cinta el lloc on tenien que seure els nostres xiquets i xiquetes d'infantil. Marcarem amb cintes adhesives de diferents colors els espai a ocupar per cada classe. blau 3 anys, verd 4 i roig 5 anys.

Prepararem 2 taules grans i en arribar Merche i Mercé ens posarem mans a l'obra.
Primer ens va contar cóm havia fet el nostre massapà i com l'hi havia possat color a la massa, amb una demostració en dirècte.

Després ens va mostrar cóm podiem fer les diferents fruites, nosaltres ferem taronja, pera i plàtan.




Finalment ens acomiadarem de Merche amb un fort aplaudiment, perque s'ho va guanyar, gracietes al forn de Sales per estar sempre al nostre costat, i Mercé, la seua filla es va quedar per a ajudar-nos.
Ací ens vegeu en plena acció.
Amb aquest procés hem arribat a la primera foto que he mostrat.
El pas següent va ser embolicar les nostres fruites, participant de forma activa en tot  moment.



El resultat: mira que dona joc un paper de celofan, una cinta roja i paperets de magdalenes. 

Després , hem seguit preparant cosetes per a la celebració al cole del 9 d'Octubre.
Hem anant pintat banderoles per al passadís durant la setmana passada i part d'aquesta.


El fons de la bandera l'hem pintat de platejat. ací vos deixe els models.
Aquesta setmana hem contat també un diàleg que van mantindre Jaume I i Zayyan Ibn Mardanix, últim rei musulmà de Valencia.


Ací la teniu.
I també les plantilles d'En Jaume I i El rei musulmà Zayyan.
Ens ferem una corona que representara l'unitat entre el poble musulmà i el cristià per a lluir-la en la representació teatral que ens feren els companys i companyes de Segon de Primària.

El teatret de Segon de primària, va presentar als alumnes d'infantil i primer de forma molt gràfica, tot el que haviem estat treballant.
Estaven superatents !!!!!
Acabarem la ferta amb un ball al pati amb les cançons de JaumeI.



Passarem un matí molt divertit!!!



EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe