dijous, 13 d’abril de 2017

LA PARET MUSICAL : GUITARRES.

En aquesta entrada vos conte la visita que ens feren Alina i Mª Jesús, mares de Sophie i Moisés respectivament. Amb l'ajuda de marits i pares, retallaren 3 guitarres en fusta, una la portaren ja acabada i les altres 2 vingueren a la classe a presentar-les als Cuquets i mostrar-nos el procés que havien seguit. Hem aprés que la fusta quan està a l'aire lluire s'ha de tractar per a que no es faça de mal be.  Hem de sellar la fusta per a que l'aigua no penetre i això és el que hem fet.


Després hem estat mirant com posariem les cordes.


En un principi pensarem posar els fils que es gasten per a fer polseres, necessitavem estirar-los molt per a que sonaren i amb això la participació dels Cuquets va ser imprescindible. Estirarem, estirarem i estirarem..... encara que finalment abans de penjar-les a la paret, ho canviarem per fil de pescar que sonava més.

Al dia seguent que les guitares ja estaven ben seques, les pintarem, una amb puntets amb els dits i altra amb ratlles. Posarem tapons de llet, els que són més grans, repartits en taules i ferem 2 grups, el dels punts i el de les ratlles. 

Cada Cuquet va agarrar una toalleta humida, no tenia massa com acabarien, pero s'organitzaren molt be !!!.Com podeu apreciar en les fotos tot el mon anava cap ací i cap allà, al seu aire. Va ser fantàstic !!! 

A mig dia les vaig envernissar i quedaren genials.

Per la vesprada vingueren Alina i Mª Jesús i ens posaren les cordes.
Les nostres guitarres ja estaven preparades per a posar-les a la Paret Musical !!!

En tornar de Pasqua farem un visionat de fotos del procés i prepararé alguna fitxeta per a seguir treballant els noms de les famílies.

LA PARET MUSICAL: XILÒFON.

En aquesta ocasió vingueren a visitar-nos Jose i Gema, papà de Elsa i mamà de Claudia. Ens portaren uns tubs de cobre i un "bolo" de cordó que donaria pas al nostre xilòfon.


El primer que feren els Cuquets va ser ordenar els tubs de cobre per tamany.Després Jose i Gema els nugaren i els Cuquets també participaren:


Ens va quedar un xilòfon "requeteespecial ".

Després en un altra sessió ferem una fitxa relacionada amb la visita.

Treballem la lectoescriptura reflexionant sobre els noms dels que ens visiten durant el projecte.


Ha quedat molt bé!!!!


EL CASTELL Corbera

És l'escola on treballe